Bijgewerkt op:
05 September 2018 09:07
Over ons

Wij zijn Arno Plomp & Linda Plomp-Tijsseling, getrouwd en sinds 2006 de vijfde generatie van de familie Plomp op de boerderij aan de Geerkade in Wilnis.

Arno en Linda Plomp

Arno (45) is naast de melkveehouderij bestuurlijk actief bij FrieslandCampina en de Rabobank.

Linda (41) helpt mee op de boerderij en werkt tevens als zelfstandige. Zij is een duizendpoot die graag bezig is met het organiseren en ondersteunen van projecten en bijeenkomsten. Daarnaast heeft levensmiddelentechnologie haar interesse, het vak waarin ze is afgestudeerd en jaren werkzaam is geweest.

Arno en Linda hebben vier kinderen: Anna, Marit, Thijs en Tessa.

Over de boerderij

Onze boerderij is een actieve melkveehouderij, met zowel moderne als traditionele kenmerken. De veestapel bestaat uit 110 melkkoeien en 60 stuks jongvee en kalfjes. Daarnaast zijn er geiten, kippen, konijnen en poezen. Direct bij de boerderij ligt 30 hectare land, waar de koeien ’s zomers grazen. In de buurt is nog eens 30 hectare in gebruik. Er liggen brede sloten en geriefbosjes in het land. Ook is er een kleine hoogstamfruitboomgaard bij het erf. Het erf ligt overigens niet direct aan de weg, maar midden in het land, je komt er via de lange oprijlaan met knotwilgen.

De melkkoeien zijn eind 2008 verhuisd naar een nieuwe stal. De koeien worden in deze stal gemolken met twee DeLaval melkrobots; dit betekent dat de koeien gedurende de gehele dag vrijwillig en volledig automatisch gemolken worden. Alle melk wordt geleverd aan Friesland Campina. De stal is gecertificeerd volgens de Maatlat Duurzame Veehouderij. Het voldoet daarmee aan verschillende criteria en beoordelingsrichtlijnen op het gebied van dierwelzijn en milieu. Sinds 2017 zijn er 360 zonnepanelen op het dak van de stal en een zonneboiler waardoor het bedrijf energieneutraal is. De koeien lopen vanaf ongeveer april tot oktober buiten in de wei. Bekijk de factsheet voor meer informatie en beeldmateriaal van de boerderij: factsheet blad1 factsheet blad2

Onze koeien in de wei

De Hooizolder • Geerkade 10 • 3648 NX Wilnis • 0346-241472 • www.opdehooizolder.nl